Dag 5 - 31 juli 2022
Door: Rene
Blijf op de hoogte en volg Rene
01 Augustus 2022 | België, Robertville
Gisterenavond Ajax-PSV gekeken, Johan-Cruijff-schaal. De ruimte zat redelijk vol met een man of 15. Vanochtend vertrokken uit Vaals richting Aken. Eerst even een ontbijten gehaald bij de AH. Die was al om 08:00 open, ondanks dat het zondag was. Tot Aken wat heuveltjes op en af. Net voor Aken langs het Uniklini Universiteits Ziekenhuis gereden. Het lelijkste gebouw ooit. In Aken was de dom aan het beieren. wat een geluid. Extreem hard over de hele stad. Vanaf Aken nagenoeg vlak gefietst over de Vennbahn, een oude spoorweg langs de Duits-Belgische grens. Mooie omgeving. Mooie uitzichten. Veel andere fietsers, vooral dagjes mensen. Het is tenslotte zondag. Nu op een camping bij Lac de Robertville. Net vrouwen voetbal EK-finale gekeken. Ik was de enige. Tijdens het voetbal met 3 jonge Belgen gesproken die het land doorwandelen. Nee, niet die van de TV. Wel altijd leuk, enthousiaste jonge mensen spreken. Verder de hele avond bezig geweest om een hotel te vinden voor morgen. Niks. Diegene die ik aan de lijn kreeg waren extreem kortaf. Uiteindelijk toch weer een camping. Zeer vriendelijke Nederlander. “Kom maar langs hoor. Voor fietsers hebben we altijd plek.” We gaan het zien morgen. Morgen wordt het iets meer bewolkt, 22 graden en droog. Wederom prima fietsweer dus.
01 Augustus 2022 - 12:11
Huub Vonk:
Leuk jou verhaal te lezen,
Onze fietsverhalen beginnen a.s. vrijdag misschien deel ik daarvan onze belevenissen. Hoewel die er redelijk voorspelbaar uitzien. ontbijt, 10:00 opstappen en dan de geplande route van Frans en Wim fietsen. Totdat het punt van halverwege 50 of 60 km gepasseerd is en dan taaien de oudere af om naar huis te fietsen. Waarna we weer samenkomen en na gaan denken over de maaltijd.!! -
01 Augustus 2022 - 20:36
Lou:
Ik ga je zeker volgen! Leuk. -
03 Augustus 2022 - 18:35
Sjaak :
Hoi Rene,
Vandaag begonnen met jou volgen. Wij zijn op dit moment met de camper onderweg in Denemarken. Leuk om te lezen over Robertville.
Daar heb ik jaren geleden met een groep vrienden eens een gedenkwaardig pinksterweekend doorgebracht. Dat was in de jaren 70